PERUSKORJAUKSET JA ENTISÖINTI

Oletko miettinyt vaihtavasi vanhan pianon uuteen koska luulet vanhan tulleen tiensä loppuun?

Angelniemen P&F Ateljee on erikoistunut pääsääntöisesti vanhojen pianojen/flyygelien entisöintiin ja konservointiin.

Käytännössä korjaus voi olla parempi vaihtoehto, etenkin jos pianosi on sinulle henkilökohtaisesti arvokas tai kyse on laatusoittimesta

Jokaisen pianon tai flyygelin korjaus vaatii yksilöllistä lähestymistapaa.  Vaikka yksilöt ovat saman merkkisiä, niiden rakenteet, osat  ja mitoitukset saattavat olla hyvin erilaisia. Jokainen soitin täytyy korjata tai kunnostaa näitä yksityiskohtia huomioiden ja kunnoittaen.

 

ENTISÖINTI ?     KONSERVOINTI ?

Usein on nähty että piano/flyygeli on muuttunut entisöinnin jälkeen alkuperäisestä vanhasta soittimesta tuntemattomaksi.    Kaikki revitään ulos kaikupohjaa myöten ja korvataan täysin uusilla osilla ja lopussa suihkutetaan paksu kerros selluloosalakkaa tai maali päälle.

Vanha piano/flyygeli ansaitsee samalaisen kohtelun kuin muutkin puiset soittimet       (Esim. ketä laittaisi Stradivarius-viulun päällä ruisku-lakkaa ?!? )

ENTISÖINTI    tarkoittaa, että soitin on kärsinyt niin paljon, että ainoa vaihtoehto on laittaa soitin takaisin alkuperäiseen kuntoon.  Niin kuin sana sanoo  –  entistäminen!

KONSERVOINNISSA   tarkoituksena on säästää niin paljon alkuperäisiä osia kuin mahdollista, pieniä koloja ja naarmuja saa jäädä näkyviin. Toki mekaaniset osat kuten akselit, viritystapit, kielet, sammuttimet, vasarat  ym.  on vaihdettava,  jotta soittimesta saadaan taas käyttökelpoinen.

 

bassokielet bw

 

Peruskorjauksen tai entisöinnin osa-alueet:

Äänipohjan korjaus

Viritystappien vaihto

Viritystukin vaihto

Kielien vaihto ja punonta

Sammuttimien vaihto

Koneiston huolto ja säädöt, sekä kuluneiden osien vaihto

Pintatyöt (ranskalainen puleeraus shellakalla)

Viilupintojen ja puuosien korjauksia

Intonointi